تعداد زیادی از کاربرانی که در مورد نحوه محاسبه هزینه هر پیامک و تعداد کلماتی که میتوانند برای ارسال یک پیامک تبلیغاتی بنویسند سوال دارند! حتی اکنون که استفاده از اموجی ها یا شکلک ها رایج شده است، از خود میپرسید که آیا ایموجی ها به عنوان کاراکتر به حساب می آیند یا نه؟ تفاوت پیامک انگلیسی و فارسی در چیست؟
خیلی راحت میتوان گفت که برای پاسخ به همه این سوالات مهم شما، امروز می خواهیم در مورد کاراکتر های پیامکی، یعنی تعداد مجاز حروف، اعداد و اموجی ها به زبان فارسی و اس ام اس به زبان انگلیسی صحبت کنیم!
کاراکتر پیامک چیست؟
هنگام نوشتن و تنظیم پیامک، باید تعداد کاراکترهای مجاز را نیز در نظر داشته باشید! بگذارید خیلی ساده بگویم که هر حرف یا نماد به عنوان یک کاراکتر مستقل به حساب می آید، در واقع همه حروف، نمادها و فضاهایی مانند فاصله بین کلمات به عنوان کاراکتر به حساب می آیند. شکلک ها البته از این قاعده مستثنی هستند، اما بهتر است از این شکلک ها زیاد استفاده نکنید.
تعداد کاراکترهای مجاز برای اس ام اس فارسی
حالا یه سوال خیلی مهم! تعداد دقیق حروف فارسی مجاز برای پیامک به زبان فارسی چقدر است؟
برای نوشتن یک اس ام اس تبلیغاتی به زبان فارسی می توانید تا 70 کاراکتر شامل فاصله بین کلمات استفاده کنید. هر چه پیام طولانیتر باشد، بر اساس ساختار زیر گرانتر است:
- پیامک دوم (صفحه دوم): 64 کاراکتر
- پیامک سوم (صفحه سوم): 67 کاراکتر
- پیامک چهارم (صفحه چهارم): 67 کاراکتر و بقیه اس ام اس از چهارم با همان 67 کاراکتر محاسبه می شود.
- تمامی حروف فارسی متن پیامک، تمامی علامت ها، فاصله ها و حتی ورودی برای رفتن به خط بعدی نیز یک کاراکتر مستقل محسوب می شوند.
کاراکترهای مجاز پیامک لاتین
برای اس ام اس های غیر فارسی چقدر بنویسیم؟ تعداد مجاز پیامک با حروف لاتین 160 کاراکتر است. هر چه بیشتر بنویسید بر اساس شکل زیر محاسبه می شود:
- پیامک اول (صفحه اول): 160 کاراکتر
- پیامک دوم (صفحه دوم): 146 کاراکتر
- پیامک سوم (صفحه سوم): 153 کاراکتر
- پیامک چهارم (صفحه چهارم): 153 کاراکتر
- صفحات دیگر دارای 153 کاراکتر هستند که از صفحه چهارم شروع می شود.
توجه داشته باشید که علاوه بر تعداد حروف مجاز، تعداد صفحات نیز برای ارسال پیامک مهم است. به عنوان مثال اگر متن پیام لاتین شما 161 کاراکتر باشد، به صفحه دوم می پرد و هزینه ارسال یک اس ام اس دو صفحه ای دقیقا دو برابر هزینه یک اس ام اس یک صفحه ای خواهد بود.
بنابراین هرچه تعداد صفحات پیامک کمتر باشد، هزینه ارسال کمتر می شود و پیامک ارسالی به طور کامل به دست گیرنده می رسد. شاید برایتان سول پیش بیاید که مگر ممکن است پیام به طور کامل به دست گیرنده نرسد؟ باید بگویم بله! تا چند سال پیش، برخی از پیامک های طولانی به دست عموم نمی رسید. پس، برای دریافت متن کامل به مشتری، سعی کنید متن نوشته شده را در یک صفحه قرار دهید.
گاهی پیش می آید که فردی در متن پیامک از دو زبان فارسی و لاتین استفاده می کند. در این شرایط شرکت مخابرات هزینه پیام را به زبان فارسی محاسبه می کند. البته این نکته را نیز به یاد داشته باشید که در هر شرایطی حتی اگر تعداد کاراکترهای پیامک مجاز را ندانید، هنگام نوشتن متن پیامک پنل پیامک هشدار لازم را در مورد تعداد کاراکترها می دهد.
هزینه ارسال پیامک در اپراتور ها
هر کسی که از تلفن همراه استفاده می کند هزینه ارتباط و انتقال داده از تلفن را پرداخت می کند. به همین دلیل می خواهیم در مورد هزینه ارسال پیامک در اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل اطلاعاتی بدهیم!
همچنین باید بدانید که نرخ پیامک فارسی و انگلیسی متفاوت است و هزینه آن از 8.9 تا 27 تومان متغیر است. اگر پنل دارید، بهتر است آخرین بهروزرسانیهای قیمت و نرخ را بر اساس شماره سیستمی که دارید را قبل از شروع ارسال پیام بررسی کنید، به عنوان مثال خطوط 2000، 3000 یا 5000. حالا وقتی به هزینه هر سیستم یا اپراتور نگاه می کنید، تعجب می کنید که چرا پیامک لاتین مجاز روی 160 کاراکتر تنظیم شده است؟
چرا پیام های لاتین 160 کاراکتر هستند؟
160 کاراکتر اس ام اس انگلیسی اگر برایتان سوال پیش آمده که تعداد مجاز کاراکترهای اس ام اس بر چه اساس است و چرا 160 حرف انتخاب شده است، بد نیست بدانید که داستان جالبی پشت این داستان نهفته است!
در سال 1985، فردی به نام Friedhelm Hillebrand به عنوان سرپرست سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) انتخاب شد تا از تعداد حروف و نمادها برای پیامک اطمینان حاصل کند. او با شمارش کاراکترهای کارت پستال های مختلف و افکار تصادفی انسان، عدد 160 را انتخاب کرد و از آن به بعد عدد مجاز لاتین شد.